Kikkererwten-linzenrijst met erwten & spinazie

Heb je weinig tijd? Dan is dit receptje écht perfect! In minder dan een kwartier staat dit gerechtje op tafel en eet je voedzaam, eiwitrijk en lekker gezond. Opnieuw helemaal vegan, lactosevrij & glutenvrij. Hoeft niet altijd, maar zijn mijn gerechtjes meestal wel!

Ik zeg trouwens een kwartier… dit is alleen als je net als ik altijd een voorraadje geroosterde kikkererwten in huis hebt haha. Anders moet je deze nog even snel uit blik halen, goed droog deppen en voor ongeveer een kwartier tot 20 min in de oven op 200 graden (zie hier het recept). Sowieso écht een aanrader om even te maken, want het is ook hét ideale (eiwitrijke) tussendoortje én lekker knapperig (net nootjes!!)

Je hebt nodig voor 1 persoon (afhankelijk van hoeveel honger je hebt)
ca 150/200 g diepvrieserwten
ca 100 g spinazie à la crème
70 g linzen-kikkererwtenrijst
grote hand geroosterde kikkererwten
(citroen)peper & zout naar smaak
gedroogde basilicum
knoflook
Tip! voor wat extra gezonde vetten kun je een stukje wilde zalm toevoegen of voor de eiwitten wat kipfilet. Maar trust me, vega is net zo lekker!

Zet een pannetje met water op en wanneer dit kookt voeg je zowel de diepvrieserwten IMG_7390 (1).jpgals de rijst toe. Laat lekker even 5 à 6 minuutjes koken en proef tussendoor regelmatig of het al gaar is. Ik ben niet zo goed in op de klok kijken en de tijd bij houden, ik proef gewoon regelmatig.
Doe in een apart pannetje de spinazie en laat dit rustig op staan totdat het ontdooit is en smeuïg is. Breng op smaak met wat knoflook, (citroen)peper, basilicum en wat zout.
Wanneer de rijst en erwten gaar zijn kun je ze af gieten en meng je de spinazie er door heen. Schep het op een bord en maak af met een lekker grote hand geroosterde kikkererwten.

En voilà! Klaar! Hoe chill! Eet smakelijk!!