AAHH! MY FIRST BLOG

Hoe spannend! Mijn eerste blog, ever! Laat ik beginnen mezelf eerst even voor te stellen! Ik ben Lotte, 24 lentes jong, woonachtig in Eindhoven én gek op een gezonde lifestyle waarin lekker eten, sporten en mindset centraal staan.
Maar dit is niet altijd zo geweest. Hoewel ik altijd heb gesport én van lekker eten heb gehouden, was met name het eten niet altijd zo gezond haha. Ik kon zorgeloos genieten van pizza’s, koekjes en eigenlijk ‘in general’ gewoon van al het eten. Het gevolg hiervan was helaas wel dat ik ik dus aankwam in gewicht en op een gegeven moment een punt bereikte waarop ik niet meer lekker in mijn vel zat. Ik ben gaan lezen over gezonde voeding en heb veel geleerd van anderen. Ik merkte al snel dat ik het reuze interessant vond en al gauw veel energie haalde uit zelf receptjes maken en uitproberen; alles zo gezond mogelijk. Deze interesse heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik in totaal 12 kg ben afgevallen en waardoor ik veel beter in mijn vel zat en zit. Jeej! Happy me!

Nu, een aantal jaar later kan ik met trots zeggen dat dit mijn leefstijl is geworden. En wat is dit dan? Dit is een leefstijl waarbij ik 80% gezond eet en 20% geniet van de wat minder gezonde dingen en mezelf ook toe sta hier lekker van te genieten. Want begrijp me niet verkeerd, in mijn ogen is het echt: food = life. Als ik maar veel kan eten, dan maak je mij happy haha! En laat je nu eenmaal meer kunnen eten wanneer het gezond is. Maar naast dat ik me zelfverzekerder voel in mijn huidige lichaam, voel ik me ook energieker, positiever en is mijn huid enorm opgeknapt.
Naast dat ik dus houd van een gezonde leefstijl, heb ik ook gemerkt dat ik het onwijs leuk vind om te schrijven. Ik schrijf gemakkelijk en de woorden vliegen er vaak zo uit. Ik vraag me dan wel eens af hoe het komt dat ik hier pas zo laat (ja, ik ben pas 24 haha!) achter kom.. Als ik erover terug denk zeiden namelijk vriendinnen al vaak dat ze het zo knap vonden dat ik verslagen zo snel af had, dat ik een belangrijke mail zo uitstuurde of dat ik een sollicitatiebrief binnen no time af had. Ik heb er nooit bij stilgestaan dat dit wel eens een soort van talent van me kon zijn.. En dat ik nu ook merk dat ik het ook nog eens erg leuk vindt om te doen. Ik klets graag, en niet altijd heeft iemand zin en tijd om te luisteren. Des te fijner en leuker is het dan om maar lekker alles op papier te schrijven, en het dan helemaal tof is om ook anderen te inspireren, motiveren en mijn ervaringen te delen (& ze dit ook leuk vinden!)

Ik wil me bij mijn volgende blogs gaan richten op verschillende onderwerpen. Niet alleen wil ik lekkere receptjes met jullie delen, maar ik wil ook persoonlijke ervaringen rondom bijvoorbeeld mijn afvalproces en huidproblemen delen & schrijf ik graag over stukjes als mindset (don’t worry! niks wazigs maar lekker concreet). Ik hoor ook heel graag waar jullie eens een blog over willen lezen of ervaringen over willen horen. Can’t wait to write more!!