Kruidige quinoa salade

Voor deze kruidige salade zijn weinig ingrediënten nodig maar hij zit wel bomvol met lekkere smaken! Dit komt voornamelijk door de grote hoeveelheid verse kruiden die erin zitten zoals peterselie, koriander en munt.Wist je bijvoorbeeld dat peterselie meer ijzer bevat dan spinazie? (Popeye had nog sterker kunnen zijn;)). Dat koriander een ontgiftende en antibacteriële werking heeft die onrustige darmen en een opgeblazen buik kan kalmeren? Én dat munt meer is dan een perfecte dorstlesser. Zo helpt het oa tegen spijsverteringsproblemen en menstruatiepijn (& let’s me honest; hier willen we allemaal vanaf!).

Daarnaast wordt quinoa steeds populairder en dat vind ik niet gek. Quinoa vult ontzettend, zit bomvol eiwitten en is zelfs voor de mensen met een glutenallergie- of gevoeligheid perfect. De sporters onder ons zijn er waarschijnlijk ook dol op;).
Wat ik ideaal vind aan quinoa? Je kan er alle kanten mee uit! Of je het nu warm eet met allerlei (wok)groenten, of je het koud eet met wat verse kruiden; het is altijd smaakvol en lekker. Er kan weinig mis gaan met de combinatie van groenten/vlees/vis/peulvruchten.  Ik mik altijd alles onder elkaar wat ik nog in de koelkast heb liggen en daar komen vaak de lekkerste gerechtjes uit!

Ook deze keer wat dat het geval! Ik gebruikte voor een grote schaal:
– Quinoa*
– Radijs
– Komkommer
– Sinaasappel
– Peterselie
– Koriander (yes, I know; dit vind niet iedereen lekker! Vervang het dan gerust door basilicum of welke kruiden je dan ook in huis hebt!)
– Munt
– Amandelen
– Zongedroogde tomaat
– Olijfolie
– Keltisch zeezout
– Feta
Let op: ik gebruik expres geen verhoudingen omdat ik het principe van; gewoon hop op gevoel bij elkaar gooien en klaar is kees! Alles is gevoel omdat dat bij dit soort salades gewoon kan!

* Spoel de quinoa voor het koken altijd even af! Je kunt het gaar koken met wat water of bouillon. Op de verpakking staat precies hoelang je het moet koken maar ik proef altijd tussendoor.

Mijn tip: maak een lekker grote hoeveelheid zodat je een voorraadje hebt voor een lekkere lunch of avondeten later die week; super handig als je druk bent en toch een voedzame maaltijd wilt hebben!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *