Bananen chocolade cake

OMG! Deze cake is zo lekker! Ik ben geen mega fan van bananenbrood en vind het lekkerder als een cake lekker luchtig is. Daarnaast kwam ik laatst een recept tegen waarbij bananencake werd gecombineerd met chocoladepasta. Tijd voor mij om dit in hier zelf een twist aan te geven en ook de chocoladepasta zelf te maken.
Ik hoor je denken, ‘kost dat niet heel veel tijd?’ Nee! Gewoon lekker makkelijk mixen in de keukenmachine & klaar.

IMG_6636

Wat je nodig hebt voor een cake?
Voor de chocoladepasta:
– 100 g gedroogde vijgen of dadels (ik gebruikte een keer vijgen! Een keer een andere smaak en wat kleine pitjes erin wat zorg voor een andere textuur. Houd je hier niet van? gebruik van gewoon dadels!)
– 100 g geweekte ongebrande cashewnoten*
– 10 el water*
– 2 el kokosolie
* Let op: zorg ervoor dat je de cashewnoten eerst een tijd weekt zodat ze zacht worden.
* Ik heb het water gebruikt waarin ik de cashewnoten en de vijgen heb laten weken (lees: extra veel smaak!)

Voor de cake:
– 160 g amandelmeel
– 3 (rijpe) bananen
– 1 tl baking soda
– 1 tl bakpoeder
– 3 eieren*
* Vegan cake? Vervang dan de eieren door een lijnzaadmengel (per ei: 1 el gebroken lijnzaad en 2 el water)

Garneren
– halve banaan
– handje walnoten

Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak de bananen fijn en splits de drie eieren. Mix in een kom de eidooiers en de bananen samen. Klop in een andere kom de eiwitten stijf. Gebruik een andere kom voor het mengen van het amandelmeel baking soda en het bakpoeder. Ik gebruik beide rijsmiddelen voor een extra luchtig resultaat! Werk perfect!
Voeg nu het mengsel van banaan en ei toe aan de droge ingredi├źnten. Wanneer dit goed gemengd is kun je voorzichtig (!) het eiwit-mengsel er door heen spatelen.
Wil je en leuk effect van chocolade in je mengsel? Schep dan een deel van je beslag in de cakevorm (nadat je hem hebt ingevet) en schep een aantal lepels van je chocoladepasta er overheen. Schep vervolgens de rest van het beslag er over heen en de rest van de chocoladepasta. Er is geen goed of fout! Maak er iets leuk van en ga lekker los met creaties!

Je cake is nu klaar om de oven in te gaan! Stel je timer in op ongeveer 60 min, maar check regelmatig met een sat├ęprikker of hij gaar is en of hij niet te donker wordt van boven!

& dan nu: smullen! Mijn tip: proef lekker een stukje wanneer hij net uit de oven is & eet vooral alles zelf op haha! Nee grapje! Sharing is caring.
Mocht je voor de rest van de week een gezond tussendoortje willen, snijd dan stukjes en vries ze in per plakje. Zo kan je elke dag ochtends een stukje uit de diepvries halen om er ’s middags heerlijk van te genieten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *