Goodmorning mugcake

Ik ontbijt eigenijk alle werkdagen met overnight oats. Ik maak het ’s avonds klaar en hoef het in de ochtend alleen maar uit de koelkast de pakken en op mijn werk lekker op te smullen. Maar wanneer ik vrij ben, maak ik graag wat meer tijd voor mijn ontbijtjes en kies ik graag voor andere toppings, variaties en ontbijtjes. Van wafels tot pannenkoekjes, smoothiebowls en dus ook mugcakes.

Dit receptje is zo klaar en hoeft alleen maar even de magnetron in. Yes, ik weet dat de magnetron ervoor zorgt dat toch veel voedingsstoffen verloren gaan, maar ooit is gemak fijner en is de tijd niet altijd je beste vriend. Lees: ik heb honger in de ochtend!!
Maar je kan je mugcake natuurlijk ook in de oven klaarmaken of zelfs in de airfryer. Die mugcake, je hoor het, is van alle markten thuis!

Het recept van deze chocolade-bananen mugcake:
* 1 el kokosmeel
* een ei
* een geprakte banaan
* stukje tonychocolonely (ik koos dit keer voor de toffee pretzel)
* tl cacaopoeder
* 1 tl(wijnsteen)bakpoeder

Alles bij elkaar in een kom, goed mengen en dan in een voorgezette mok de magnetron of oven in! Vergeet de chocolade niet een beetje in stukjes te hakken trouwens!

Als topping heb ik een paar schijfjes banaan gebruikt, een theelepel pindakaas en nog wat chocolade (chocoaholic)
Ik heb deze ongeveer 1,5 minuut in de magnetron gehad maar elke magnetron is natuurlijk anders. Probeer het daarom even uit en kijk eventueel met een satéprikker of je cakeje gaar is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *