Mijn doelen voor 2019!

Kerst is nog amper voorbij en 2019 staat alweer voor de deur. En je weet wat ze zeggen; een nieuw jaar betekent maar een ding: tijd voor nieuwe doelen en voornemens. Hoewel je natuurlijk geen ‘nieuw jaar’ nodig hebt om je doelen en dromen na te jagen, werkt  bij mij een nieuw jaar juist voor het gevoel van een frisse start. Het heeft in mijn ogen iets magisch; het gevoel alsof je de kans krijgt om opnieuw te mogen beginnen. Veelgenoemde doelen zijn dan ook: afvallen, meer sporten, stoppen met roken etc etc.

En wat zijn mijn doelen of voornemens dan?

Werk/hobbyvlak
Mijn overall doel is datgene doen wat ik leuk vind, wat me energie geeft, waar ik blij van word. In mijn geval is dat (gezond) eten, sporten en lekker bewegen, veel (healthy) hotspotjes ontdekken en genieten van wat dit alles met zich meebrengt. Daarnaast wil ik heel graag meer schrijven; meer schrijven over precies deze onderwerpen en meer blogs schrijven over mindset, gezondheid en geluk. Ik heb een aantal weken geleden het onwijs leuke nieuws gekregen dat ik vaste gastblogger mag zijn voor Merel van @healthywanderlust. Het contact met haar is zo fijn en ze komt zo lief over. In 2019 hoop ik dan ook dat ik naast dat ik haar face to face mag ontmoeten, ik ook meer mensen/vrouwen/foodies mag ontmoeten die dezelfde passie delen voor dagene wat mij zo blij maakt. Jezelf omringen door mensen die jouw passie snappen en begrijpen én vooral delen, is zo ontzettend fijn en ik merk dat ik hier ook heel enthousiast van word. Zo heb ik dit jaar ook Claartje van @foodness mogen ontmoeten. Zij is een enorme inspiratiebron voor me en nam in haar drukke dagen de tijd voor mij om koffie te drinken en met me te kletsen over mijn dromen. Hoe lief!

Naast dat ik dus veel blogs wil gaan schrijven, receptjes uit wil werken en meer mensen met dezelfde passie wil ontmoeten, wil ik ook heel graag dit alles gaan ‘onderbouwen’ met hele mooie foto’s. Daarom begin ik eind januari met een fotografieworkshop en hoop ik ook veel van anderen te mogen leren.

Persoonlijk vlak
Vanaf januari woon ik officieel op mezelf! De wens  was  er al veel langer, maar helaas was de zoektocht een hele lange.. Gelukkig wordt geduld beloond en mag ik vanaf januari gaan wonen in een ontzettend toffe loft, midden in een hele dynamische en levendige wijk in Eindhoven. Zo veel zin in!
Dat betekent ook dat ik een nieuw sportschool ga op zoeken én dat ik ook per 7 januari begin met @personalbodyplan. Dit heb ik een jaar geleden ook al eens gedaan, maar toen merkte ik dat ik te ‘controlebehoeftig’ werd van het alsmaar wegen van mijn eten. Maar waarom begin je dan nu weer? hoor ik je denken. Nou, goede vraag! Maaaaar na uitgebreid onderzoek te hebben gedaan én de wens om vaste trainingsschema’s te hebben, was voor mij de keus toch snel gemaakt. Daarnaast heb ik met mezelf concrete afspraken gemaakt waarbij ik mezelf niet ga wegen, ik niet altijd alles ga afwegen en dus een stuk losser om ga met de ‘regels’ die er zijn. Ik heb als doel om in dit jaar gewoon lekker fit te zijn waarbij ik gezond eet, genoeg beweeg en sport en vooral blij ben met hoe ik zelf in mijn vel zit en hoe ik mezelf zie!

Je hoort het dus al; veel nieuwe ontwikkelingen, mensen die ik heb leren kennen en die ik nog ga leren kennen, veel plannen en doelen.  Ik heb namelijk nog lang niet alles benoemd haha! Maargoed, ik wil deze blog ook lekker concreet en bondig houden! Wat ik jullie wel wil meegeven en wat ik afgelopen jaar heb geleerd: ik hoef niet te wachten op geluk, ik kan het namelijk zelf creëren. Het enige wat ik daarvoor nodig heb ik de juiste gedachtegang. En weten waar dat geluk, hoe klein ook, zich op dagelijkse basis voor mij kan bevinden (Kelly Weekers).

Dus: zal het allemaal gemakkelijk gaan? Nope! Zullen er momenten zijn waarop ik niet geloof in een succes? Sowieso! Zal het me veel energie gaan kosten? Jazeker! Maar gaat dit alles me ook veel energie opleveren en ga ik er wel voor & zet ik me voor de volle 100% in? HELL YES! De weg naar geluk is immers het houden van beren!

Geplaatst in: Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *