Zoete aardappel curry

Koud weer vraagt om lekker comfort food! Én precies dat, biedt deze lekkere zoete aardappelcurry. Hij kan lekker vega(n) maar de chorizoworst keek me wel heel lief aan in de winkel en vertelde dat ik hem wel mee moést (ja ik had geen keuze!) nemen. Wie ben ik dan om nee te zeggen toch? And yes, I know! Chorizoworst is het nou per se het gezondste wat je er in kan doen, maar chorizoworst is een van mijn secret favo’s onder al het (healthy) food. Het geeft een gerecht altijd nét dat extraatje!

But, anyways… jullie hebben waarschijnlijk op dit recept geklikt om daadwerkelijk ook een recept te zien, so here it comes:

Voor ca 4 personen:
– ca 500-600 g zoete aardappel (voor iets minder koolhydraten, voeg dan meer van onderstaande ingrediënten toe en ietsje minder van de aardappel!)
– een blik(je) kikkerweten
– een blik tomatenblokjes
– 300 g bladspinazie
– een blik kokosmelk (ca. 300 ml kokosmelk, maar pak gewoon het gehele pakje of blikje wat je hebt, anders moet je het weer gaan bewaren!)
– stuk verse gember (2 à 3 cm)
– garam massala
– 2 tenen knfolook
– 1/2 chorizoworst
– optioneel: gefrituurde uitjes

Oké lieve mensen, nu lekker aan de slag! Begin met het schillen van de zoete aardappel en snijd ze in blokjes. Schil de gember en hak deze samen met de knoflook fijn. Fruit dit kort aan in wat kokosolie en voeg dan ook een flinke eetlepel garam massala toe. Bak dit kort. Voeg vervolgens de zoete aardappel en de uitgelekte kikkererwten toe, samen met de tomatenblokjes en de kokosmelk. Laat dit even lekker op een klein vuur pruttelen.

Snijd ondertussen de 1/2 chorizoworst in kleine stukjes (let op: er zit vaak wel een velletje om de worst heen die je er wel even vanaf moet halen) en bak deze (zonder olie want er komt al genoeg vet uit) lekker knapperig. Laat dit vervolgens op een bordje met keukenpapier uitlekken.

Wanneer het mengsel wat dikker wordt, kun je de spinazie toevoegen. Let op, hoe meer kokosmelk je hebt gebruikt, hoe langer het duurt voordat het wat indikt. Mocht dit je toch overkomen zijn en heb je weinig tijd: lotte to the rescue! Voeg wat bloem of mijn secret ingrediënt kikkererwtenmeel toe en voilà! Voeg als laatste de chorizoworst toe en je bent klaar om te gaan smullen! Oh en vergeet niet even op smaak te brengen met peper en eventueel zout!

Let op: ik heb deze curry by itself gegeten. Wanneer je het lekker vind om rijst erbij te eten, zou ik de bovenstaande hoeveelheden daar wel wat op aanpassen! Of niet! Dan vries je het in of bewaar je het voor een later moment. Up to you! In ieder geval: ENJOY!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *