Risotto met boerenkool

Ik hoor je denken: ‘risotto & boerenkool, aparte combinatie’. Yes, klopt! Dat is ook precies wat mijn broer zei, toen hij bij me kwam eten. Maar goed, voor zover het nog niet duidelijk was hou ik ervan om dingen te proberen en werk ik nagenoeg nooit met een recept. Ik kijk gewoon wat er in mijn koelkast en kast ligt en daar maak ik dan iets van.
Toen ik bezig was met deze risotto dacht ik; oh jee, dit komt nooit goed. Maaaaar het tegendeel bleek waar. Ik kan heel trots zeggen dat ook dit ‘probeerseltje’ mega goed heeft uitgepakt. Hallelujah! Én weet je wat mijn broer zei toen hij de eerste hap nam? ‘Wow, Lot! Dit is echt vet lekker’. Jeej! Missie GESLAAGD!
En misschien bestaat deze risotto meer uit groenten dan uit de rijst zelf, maar dat maakt het alleen maar extra lekker voedzaam en gezond! (vind ik!)

Het recept voor 2-3 personen
ca. 200 g risottorijst
200 g boerenkool
2 sjalotten
3 tenen knoflook
halve courgette
ca 350 g kippendij
flinke eetlepel zongedroogde tomaatjes
40 g Parmezaanse kaas (wanneer vegan: edelgistvlokken)
groentebouillon
peper & zout naar smaak

Snijd de knoflook en sjalotten fijn en bak deze kort in wat kokosolie aan. Voeg de risottorijst toe en bak deze kort totdat hij glazig begint te worden. Voeg dan een scheut bouillon toe en roer regelmatig totdat deze is opgenomen door de rijst. Herhaal dit proces totdat de rijst gaar is. Voeg halverwege een keer de boerenkool toe, samen met de courgette. Ik deed dit helemaal in het begin, maar gebruik dan wel een grote pan zodat de rijst wel goed kan bakken bij stap 1! Pak ondertussen een aparte pan en bak op hoog vuur de kippendij lekker krokant met wat peper & zout. Wanneer je risotto bijna gaar is, voeg je de kippendij toe en de zongedroogde tomaatjes. Roer als laatste de Parmezaanse kaas er door heen. En voilà, ready to dig in!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *