Blini’s met rood fruit

Pancakes zijn lekker. Gewoon altijd. ‘S ochtends, ’s middags én zelfs ’s avonds.
Ik ontbijt niet altijd, maar als ik ontbijt vind ik het fijn uitgebreid te ontbijten. Ik maak wel vaker pannenkoekjes, maar nog nooit had ik blini’s gemaakt.
Blini’s zijn een kruising tussen pannenkoekjes, poffertjes & eierkoeken. Uhum? En hoe moet dat dan precies smaken? Haha, nouja geen idee eigenlijk precies. Ik moet zeggen dat het wel iets hartiger smaakt dan poffertjes of pannenkoeken, maar ik heb ze tot nu toe alleen gegeten met kerstmis en die waren zo hop, uit de verpakking van de AH.
Ik probeerde ze eens zelf te maken en ze zijn naar mijn idee best oke gelukt!

Receptje voor 1 persoon
25 g boekweitmeel
25 g bloem
1 tl bakpoeder
1 ei (gesplitst)
ca 60 ml plantaardige melk (ik gebruikte havermelk)
peper & zout

Zeef het boekweitmeel en de bloem in een kom en voeg daar 1tl bakpoeder aan toe samen met een snuf zout. Klop in een andere kom het eigeel samen met de melk en voeg dit toe aan het droge mengsel. Goed roeren! In een andere kom klop je het eiwit stijf en deze spatel je voorzichtig door het beslag. Let op, niet de enthousiast want dan spatel je de lucht er juist uit!
Verhit in een pan wat kokosolie of ghee (of wat je lekker vind) en maak kleine hoopjes met het beslag. Laag het rustig om middelhoog vuren bakken. Wanneer de onderkant goudbruin is, draai je ze om.

Top de blini’s af met alles wat je lekker vind! Ik gebruikte wat pindakaas, rood fruit en een heel klein beetje kokosrasp.
Geniet van je ontbijtje!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *