CHOCO COOKIES & BROWNIE

Chocolade is écht zwaar mijn favoriet. Het liefste eet ik écht serieus overal chocolade op, bij en in. Kies ik een toetje in een restaurant? Altijd chocolade! Bij de koffie? Elke avond een stukje chocolade. Biedt iemand me iets van chocolade aan? Ik zeg nóóit nee!
OK. Mijn liefde voor chocolade is wel duidelijk genoeg toch? Vandaar dat ik met zowel het mengel koekjes maakte, als een overheerlijke brownie.
Én wat nog het meest fijn is; er zitten maar liefst twee soorten groenten in verwerkt die je NIET proeft. Ja! En voor de fijnproevers,  nee, ook jullie niet;) En yes, alweer glutenvrij! Niks mis mee!:)

Wat heb je nodig?
200 gr pompoen, in blokjes (ik gebruikte gewoon lekker handig te voorverpakte versie)
1 courgette
100 g amandelmeel
2 eieren (of lijnzaadmengsel)
5 (ongeveer 100 gr) dadels, zonder pit
scheutje ahornsiroop
50 gr cacaopoeder
1 el pumpkin spice
2 tl bakpoeder
snuf zout
handje ongebrande noten
een aantal stukjes minimaal 70% pure chocolade

En dan?
Mocht je de pompoen in zijn geheel hebben gekocht; schil hem dan eerst en snijd hem in stukjes. Mocht je net als mij iets gemakkelijker zijn, kook of stoom je pompoen dan in ca 15 min gaar. In de tussentijd kun je de dadels even weken in warm water en verwarm je de oven voor op 180 graden. Wanneer de pompoen gaar is, mix je deze in een keukenmachine samen met de dadels tot een puree. Don’t worry, dit hoeft niet per se mega glad te zijn. Stukjes zijn niet erg, die zorgen alleen maar voor een extra bite;)
Rasp dan de courgette fijn en voeg dit mengsel ook toe aan de pompoen. Voeg ondertussen de droge ingrediënten in een aparte bak bij elkaar en doe hier het groentemengsel bij. Klop even kort de eieren los en voeg ook deze toe, samen met de ahornsiroop of honing. Als laatste hak je de noten grof en roer je deze door het beslag.

Vet een klein ovenschaaltje of een brownieblik in en giet het mengsel hierin. Heb je net als mij mengsel over? Maak er dan koekjes van. Als deze te dik is, kan je er altijd wat meel bij doen!

Bak de brownies en/of koekjes in ongeveer 25 min af totdat ze lekker knapperig zijn en de brownie nog iet wat nattig is van binnen.
Wanneer je dit lekkernijtje uit de oven haalt, kun je ondertussen de chocolade au bain marie smelten en deze als laatste over de brownie heen sprenkelen. Samen met nog wat extra noten en kokosschaafsel maak je deze brownie helemaal af!

Nu ik dit aan het typen ben, kan ik weer niet wachten om ze te gaan maken. Bij mij waren ze namelijk al binnen een aantal dagen op.. Shame on me. Ehm. NOT.

10800357920_IMG_0246

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *