Chocolade eiwitrijke havermoutpap

Havermout is naar mijn mening hét ultieme ontbijt. Je kunt er alle kanten mee op; een mugcake, overnight oaets, een lekker warme pap, een crumble etc etc etc.
Daarnaast kun je genoeg variatie toevoegen door fruit, zaden, pitten, noten, pindakaas en ga zo maar door.
Ik heb een lange tijd altijd met havermout ontbeten. Als ik ging werken maakte ik overnight oats en als ik thuis was en het was koud dan maakte ik hem het liefste met appel en rozijnen (een soort van apple pie). HEERLIJK.

Maar deze keer dacht ik; ‘laat ik eens voor wat anders gaan’. Deze havermoutpap is het beste van beide werelden; chocolade, pindakaas, eiwitten en frisheid. ALLES dus.

Oke, wat heb je nodig? (1 persoon)
* 40 g volkoren havermout
* 200 ml havermelk (ik gebruik hem altijd van Oatly)
* 25 g (plantaardig) eiwitpoeder (aanrader: Orangefit). Ik gebruikte hem in de smaak vanille
* een grote theelepel rauwe cacaopoeder
* 20 g pindakaas (let op! ga voor een pindakaas met 100% pinda’s)
* 50 g cranberry’s (uit de diepvries)

Verwarm de melk in een pannetje totdat het kookt. Voeg de havermout en het eiwitpoeder toe en laat op laag vuur koken. Voeg evt wat water toe wanneer het al snel indikt. Voeg vervolgens de cacaopoeder en de cranberry’s toe en wacht totdat hij voor jou de gewenste dikte heeft!
Top af met wat pindakaas en believe me, dan hoef je de hele ochtend niets te eten!:)

Voedingswaarden pp
Calorieën: 468
Koolhydraten: 44 g
Eiwitten: 33 g
Vetten: 16 g
Vezels: 9 g

Bon appétit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *