Vegan eiwitrijke koekjes

Afgelopen week ging ik LIVE op instagram om samen met jullie een gezond tussendoortje te maken. Gezellig was het zeker! En super leuk om het eens op deze manier te doen; al ben ik geen ster in bakken en gaat alles niet vlekkenloos.

Maaaar, deze koekjes zijn wel goed gelukt!
Ze zijn glutenvrij (hoeft niet!), zitten vol met gezonde vetten en zijn rijk aan plantaardige eiwitten. Dus ook nog lactosevrij! Suikervrij vanzelfsprekend ook, maar dat zijn alle koekjes die ik op mijn website plaats.

10781786352_IMG_0961

Wat heb je nodig? (voor ca 8 koekjes)
* 25 g (glutenvrije) havermout
* 50 g pindakaas (neem wel een van de 100% varianten)
* 40 g kikkererwten (tip: gebruik de overige kikkererwten hiervoor )
* het vocht van één blik kikkererwten
* 2 rijpe bananen
* grote tl kaneel/koekkruiden/pumkinspice
* tl bakpoeder
* een schep van 25 g (plantaardig) eiwitpoeder
* ca 80 g 85% pure chocolade (ik gebruikte 100 g maar dan is het wel een overload aan chocolade; al vind ik dat wel heel lekker haha)

Verwarm de oven voor op ca 180 graden. Mix de bananen in een keukenmachine fijn, samen met de kikkererwten en de pindakaas. Voeg dit vervolgens toe aan de droge ingrediënten en roer goed door. Klop vervolgens het vocht van de kikkererwten totdat deze ‘stijf’ zijn geklopt. Het ziet er ongeveer hetzelfde uit als het stijfkloppen van eiwitten. Spatel deze voorzichtig door het beslag. Hak de chocolade vervolgens grof in stukken en roer deze erdoor heen.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak ongeveer 8 koekjes. Je kunt nog eventueel andere toppings toevoegen zoals kokos of nog wat extra pindakaas zoals ik deed.
Doe ze voor ongeveer een half uurtje in de oven totdat ze van onder krokant zijn. Ze kunnen nog wat zacht zijn als je ze uit de oven haalt, maar geen zorgen; dat trekt wel bij. Zolang je ze maar van het bakpapier kan halen erna, zonder dat ze meteen kapot gaan.
Let op: deze koekjes zijn lekker chewy maar niet direct heel krokant. Krokant worden ze meestal door de suikers die worden toegevoegd!

Je kunt de koekjes ongeveer 3 dagen bewaren in een afgesloten trommel maar ik  vries ze altijd in zodat ik elke dag een gezond tussendoortje heb! Of je eet ze gewoon in een keer op, dat kan natuurlijk ook!

* CONFESSION: je zult misschien denken; hoezo staan er 6 koekjes op de foto terwijl je er 8 gemaakt heb.. Nou, ik kon niet wachten en had er al snel twee op voordat ik de volgende dag in daglicht foto’s ging maken haha. SHAME ON ME!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *