Vegetarische curry

MEATLESS MONDAY!
Curry it is! Ik vind Curry’s heerlijk! Lekker met wat rijst en gehakte noten, bomvol smaken en geurend van alle kruiden en specerijen.
Helaas kost een goede curry vaak ook veel tijd en laat ik die tijd nu niet altijd hebben. Ik vind het fijn om lekker snel een gezonde en voedzame maaltijd op tafel te hebben staan, en laat deze curry nou net dát doen.
En lever ik dan niet in op smaak? Nee! Vind ik niet! En ach, er kan vast nog veel meer smaak in en het kan vast nog vele malen pittiger volgens de Indiërs, maar ik ben een tevreden chick als ik dit eet. HEEL tevreden zelfs. Ik vind het smaakvol, lekker romig, vol met allerlei texturen en ook nog eens zo klaar. Wat wil je nog meer toch?

Wat je nodig hebt voor twee personen:
* 3 grote sjalotten
* 4 tenen knoflook (knoflooklover in tha housseee)
* stukje (ca 2cm) verse gember
* een rode peper
* 150 g kastanjechampignons
* 150 g sperziebonen
* 100 g kikkererwten uit blik
* een handje rozijnen
* 250 ml kokosmelk
* 150 g broccolirijst
* kokosolie

Kruiden:
* komijn
* gerookte paprika
* oregano
* peper & zout

Topping:
* een handje (on)gezouten pinda’s

Snijd de sjalotten en de knoflook fijn, samen met de gember en de rode peper. Bak deze kort in wat kokosolie aan en voeg de kruiden toe. Voeg vervolgens de champignons en de sperziebonen toe en roerbak kort. Wanneer alles goed met elkaar is vermengd, giet je de kokosmelk erbij en laat je dit op middelhoog vuur 20-25 min koken, totdat de gewenste dikte bijna is bereid. Spoel ondertussen de kikkererwten af en roerbak de broccolirijst in een apart pan kort. Wanneer de curry bijna de gewenste dikte heeft, voeg je de kikkererwten en de rozijnen toe totdat alles goed warm is.
Top af met wat grof gehakte pinda’s en eet smakelijk!!

Laat je me even weten wat je ervan vond? Vind ik leuk!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *