Chiapudding met rood fruit

Oke, laat ik beginnen met te vertellen dat ik geen fan ben van zogenaamde ‘superfoods’. Ik eet zoveel mogelijk natuurlijk & gebruik over het algemeen zaden als zonnebloempitten, pompoenpitten & lijnzaad. Maaaar, chiazaden had ik nog een mini beetje liggen en ik dacht, laat ik dat verwerken in een overnight chia ontbijtje. Zo kun je deze lekker klaarmaken ’s avonds en ’s ochtends zo uit de koelkast pakken!

Wat heb je nodig voor een portie?
Chiapudding
* 3 el chiazaad
* 150 ml havermelk

Kwarklaag:
* 2 el kokosyoghurt (of gewone kwark)
* handje rood fruit

Pangranola
* 1 el pompoenpitten
* 1 el zonnebloempitten
* 1 handje gemende noten
* 2 el havermout
* 1 tl kokosolie
* 1 tl kaneel/koekkruiden
* naar smaak: honing/agavesiroop/ahornsiroop

Met in een glaasje de chiazaden met 150 ml melk. Meng goed en zet in de koelkast. Maak ondertussen de fruitige laag door de kokosyoghurt en het rood fruit de mixen in de blender of staafmixer. Zet in een kommetje apart in de koelkast.
Rooster de pitten en noten kort in een pannetje, samen met de havermout en voeg daarna de kokosolie en honing naar smaak toe. Roer goed door, samen met de kaneel. Laat afkoelen en bewaar in een afsluitbaar bakje.

Voordat je de chiapudding gaat even, voeg de yoghurtlaag toe en top af met nog de granola en evt andere toppings die je lekker vindt!

Je dag kan beginnen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *