Appel crumble uit de oven

Dit recept is in één woord: GENOT!
Zeker met wat kouder weer en regen schuif je dit ontbijtje lekker de oven in om vervolgens heerlijk met een lekkere grote lepel (plantaardige) yoghurt op te eten.Het recept is voedzaam, gezond, vegan & kan glutenvrij. Hopsa!
En voor degene die alles (kunnen) eten; ook dan is het een perfect ontbijt!

Anyways, laat ik er niet te lang om heen draaien.
Wat heb je nodig?

* één appel
* handje rozijnen
* 1 tl kaneel of koekkruiden
* 1 el agavesiroop (of honing; dan is hij niet meer vegan)
* 1 el kokosolie
* 2 el (glutenvrije) havermout

Eventueel voor erbij:
* (plantaardige yoghurt)
* noten/zaden/pitten

Verwarm de oven (of airfryer!) voor op ongeveer 180 graden. Vet een ovenvast kommetje lichtjes in met wat kokosolie. Schil de appel en snijd in stukjes. Meng samen met de rozijnen en de kaneel. Maak in een ander schaaltje de crumble door de rest van de ingrediënten bij elkaar te doen. Doe dit met je handen en speel wat met de hoeveelheden, totdat jij de gewenste crumble bereikt. Verdeel deze over de appel en voila, in de oven ermee!
Kleed je ondertussen om, poets je tanden en doe je make up want 20 minuutjes later ben je ready to eat!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *