Erwtenfuesli met pompoen & spinazie

Pasta is lekker! De lekkerste pasta heb ik gegeten in Rome (of course!). Mennn… zo veel smaken in zo’n simpele pasta’s. Ultiem genot. Het valt me dan ook vaak op dat we hier in Nederland eigenlijk best vaak heel veel in pasta’s doen terwijl dat helemaal niet nodig is.
Toch heb ik me hier ook niet helemaal aan gehouden bij dit recept maar het blijft lekker simpel en gemakkelijk.

Wat heb je nodig voor 2 porties?
* ca. 140/150 g erwtenfuesli (te koop bij de AH!)
* 400 g pompoen
* 400 g spinazie
* 1 potje tomatenpuree
* handje koriander
* peper, zout, gerookte paprika, gedroogde basilicum & oregano

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kruid de pompoen met de gerookte paprika en peper en plaats in de oven voor ca 20/25 min (check regelmatig wanneer het gaar is!). Gaar ondertussen de pasta in ruim water gaar en wok de spinazie kort in een wokpan met wat kokosolie. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en breng om smaak met wat peper, zout, gedroogde basilicum en oregano. Wanneer alle componenten klaar zijn, voeg ze bij elkaar en top af met wat koriander. Je kunt uiteraard ook basilicum gebruiken als je dat lekkerder vindt! Ik wilde net even wat anders dan anders doen haha.

Oh en wat is pasta zonder kaas hoor ik je denken? 100% gelijk! Maaaaaar deze chick had geen kaas meer in huis. En let me tell you, ik heb het niet gemist dit keer!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *