Banana split

Normaal bestaat uit banana split uit allerlei lekkere ijs, saus, nootjes en slagroom. Deze niet! Deze is heerlijk gezond, zonder toegevoegde suikers en zorgt voor een voedzaam begin van de dag.
Als tip wil ik je meegeven dat je een stuk fruit het beste altijd kan combineren met vetten en/of eiwitten. Deze zorgen er namelijk voor dat je bloedsuiker stabieler blijft. Wanneer je enkel het stuk fruit pakt, zorgt dit vaak voor een directe hoge bloedsuiker. En als je iets niet wil in de ochtend; is het dat!

Dusss, wat heb je nodig voor dit lekkere ontbijtje met banaan?

* 1 banaan
* 1 el pindakaas of notenpasta
* 1 tl boekweitmeel
* 1 tl kokosolie
* handje amandelen
* 20 g agavesiroop
* 1 tl cacaopoeder

Snijd de banaan in de lengte doormidden en bestrijk deze met de pindakaas of notenpasta. Bak in een pan de rest van de ingredi├źnten totdat het krokant is. Verdeel deze vervolgens over de banaan en klaaaaar. En voor diegenen die de calorie├źn hiervan willen weten? Die zijn onder de 300!

IMG_7906

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *