Glutenvrije wortelpannenkoekjes

Deze pannenkoekjes waren een probeersel en meestal mislukken probeersels bij mij haha. Mensen noemen we wel eens eigenwijs en daar kan ik het alleen maar mee eens zijn. Ik heb tientallen keer in de keuken gestaan met de gedachte dat ik wel cake of koekjes kon maken zonder recept en zo uit de losse pols…Het resultaat? Ze mislukte 8 van de 10 keer (oeps!) Máár (je lees het goed!) het lukt zeker ook wel eens wél. De aanhouder wint toch?
Een voorbeeld zijn deze onwijs lekkere glutenvrije wortelpannenkoekjes.

En ik moet zeggen: dit is een echte winner! Jeej!! En wie zou ik zijn als ik jullie van het recept zou onthouden? Ja precies! Ik vind het juist onwijs leuk als jij net zo kunt genieten van dit lekkere ontbijtje, lunch, tussendoortje of whatever.. Wat laten we eerlijk zijn; het is altijd wel tijd voor pannenkoeken toch? En hoe fijn dat je deze ook nog zonder schuldgevoel kan eten?
Genoeg gekletst! Snel door naar het recept:

Voor vier pannenkoekjes heb je nodig:
125 g wortelpuree*
15 g amandelmeel
20 g boekweitmeel
een ei
scheut havermelk*
één eetlepel pumkinspice of koekkruiden*
grote theelepel (wijnsteen)bakpoeder

* ik heb de wortelpuree van Olvarit gebruikt. Lekker makkelijk en bestaat voor 100% uit wortels. Not only for the kiddies dus!
* Havermelk gebruik ik altijd van Oatly (gewoon te vinden bij de supermarken)
* Ultieme tip: pumkinspice van greengypsespices

Alles goed door elkaar kloppen & klaar is je beslag!
Ik maakte mijn pannenkoekjes af met lekkere frambozen en een grote eetlepel 100% pindakaas (pindakaaslover all over!) 

Rest mij niets meer dan te zeggen: hop, de keuken in en klaarmaken maar die lekkere pannenkoekjes! Ik beloof dat je geen spijt krijgt! ENJOY!!